Diggy Dex streept ook grote zaal Paradiso van zijn lijstje.

Rapper Diggy Dex gaat op 19 december van dit jaar optreden in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Diggy Dex bracht onlangs zijn nieuwe album Golven uit en tourt in maart met dat album door Nederland. De rapper was onlangs nog te zien bij De Vrienden van Amstel Live in de Ahoy en verkocht en passant Koninklijk Theater Carré uit. Maar de grote zaal van poptempel Paradiso stond nog op zijn verlanglijstje, tijd om ook die door te strepen. De voorverkoop is per direct gestart.

Het voorprogramma in Paradiso, zal net als tijdens de Diggy Dex voorjaarstour worden verzorgd door producer Terilekst. Terilekst gaat live zijn Turquoise album maken/samplen, maar ook al zijn gouden hits komen in zijn show voorbij. Van Blauw bloed tot Ik wil een meisje. On stage creëert Terilekst het. Met onder andere zijn Hammond orgel dat zeer belangrijk was bij het ontstaan van zijn album.

De live reputatie van Diggy Dex is groeiende. Zijn najaarstour was een succes, met onder andere een uitverkochte show in Paradiso Noord – Tolhuistuin. Ook zijn voorjaarstour belooft een hoop mooie avonden op te leveren, met onder andere een uitverkochte show in Tivoli De Helling in het vooruitzicht. De voorjaarstour geldt als aanloop naar het concert dat de rapper in april in Koninklijk Theater Carré gaat geven.

Ondersteund door een volledige live band en het publiek zelf (interactie gegarandeerd) rapt Diggy Dex net zo indringend over zijn twijfels over het leven als dat hij humoristische verhalen over de wereld brengt.

Op het podium neemt de chansonrapper je mee naar zijn wereld: eentje met een optimistische boodschap zoals in zijn hit met JW Roy dit jaar “Treur Niet (Ode Aan het Leven)”. Deze single leverde Dex overigens onlangs nog de BUMA NL Award op voor “Beste Single Pop”, waarmee hij andere genomineerden Marco Borsato en Guus Meeuwis teleurgesteld achterliet.

Diggy Dex scoorde een nummer 1 hit met Eva de Roovere (Slaap Lekker / Fantastig Toch), speelde op Lowlands en stond voor twee man en een paardenkop in cafe ‘De Lekke Kruik’ in Biggekerke, maar waar hij ook stond, met relativerend optimisme vertolkt Diggy Dex zijn liefde voor muziek en tekst.

Zijn nieuwe album “Golven” is alweer het vijfde album van Diggy Dex en de opvolger van “Do It Yourself” uit 2014. De plaat telt 14 tracks en gastbijdrages van Paul de Munnik, Linde Schöne, Jiggy Djé, Big2, JW Roy en René van Mierlo.

Boek Diggy Dex hier!