LAKSHMI gaat op tour!

LAKSHMI brengt op 24 maart haar langverwachte, naar haar zelf vernoemde debuutalbum uit. Voor dit album werkt ze samen met o.a. Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Alain Clark), Bart van Liemt (Bade, The Sheer), Will Knox (Dotan) en Thijs Lodewijk (Wende, LudoWic). Lodewijk fungeerde tevens als producer. Deze week verschijnt ‘What The Hell’, de eerste single van het album, een track over de donkere kant van de liefde. Vanaf april tourt LAKSHMI door Nederland.

Voor LAKSHMI was het schrijven en opnemen van haar eerste volledige album een feest: “Ik heb met mensen mogen werken die ik heel erg bewonder. Het was zo fijn om met Thijs te werken! Qua sfeer en muzikaliteit zaten we op een lijn, zodat we geen enkel compromis hoefden te sluiten. Dat voel en hoor je terug op de plaat.” Thema’s op het album zijn vervreemding en het op afstand observeren van de wereld: “Het idee dat je alles in de wereld zich lijkt af te spelen als in een film, dat je niet participeert maar analyseert, als het ware alsof je achter glas zit. Of alsof je in je eentje in een hele drukke, vreemde stad bent en kijkt naar iedereen, terwijl je zelf volledig anoniem bent. Dat gevoel heb ik proberen vast te leggen in de muziek en teksten.”

Zelf omschrijft singer-songwriter LAKSHMI haar muziek als Dark Electronic Pop. De mix van poëtische teksten, donkere violen en heftige synths laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Massive Attack en Warhaus. Maar ook voor een vrolijke poptrack, zij het met een randje, draait ze haar hand niet om.

Over LAKSHMI

In 2014 stond LAKSHMI in de finale van de Grote Prijs van Nederland en in 2015 maakte ze deel uit van de Popronde. Het grote publiek maakte kennis met de zangeres door haar deelname aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In maart 2016 verscheen haar debuut-EP ‘Come Sin With Me’, gevolgd door haar tweede EP ‘Sinister’. Ze werd vorig jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en was diverse malen te gast bij De Wereld Draait Door, 3FM en NPO Radio 2. LAKSHMI heeft zich live in de kijker gespeeld met haar optredens op grote festivals als Paaspop, Festival Mundial, het Songbird Festival en diverse bevrijdingsfestivals.

Tourdata:

6 april Luxor Live, Arnhem

14 april Mezz, Breda

15 april Metropool, Hengelo

18 april Paradiso, Amsterdam

22 april Simplon, Groningen

 

www.LAKSHMImusic.com

www.facebook.com/LAKSHMImusicnl

www.instagram.com/LAKSHMImusic

 

What The Hell linkjes:

Itunes: http://apple.co/2kAXFLi

Spotify: http://spoti.fi/2jrKM4J

Youtube: http://bit.ly/2kg67m8

Boek LAKSHMI hier: www.twistagency.nl