Show Typhoon Amsterdamse Bostheater uitverkocht!

Na twee spetterende shows van Typhoon in Caprera, werd vandaag bekend dat zijn show in het Amsterdams Bostheater op 13 augustus is uitverkocht.

Op 18 augustus staat Typhoon ook nog in de Kersouwe in Heerswijk Dinter. Daar zijn nog kaarten voor! 

 

Check hier de recensie van het Haarlems Dagblad over de show van Typhoon in Caprera:

Feestje bij optreden sympathieke bruggenbouwer Typhoon

Openluchttheater Caprera heeft weliswaar banken, maar bijster veel gebruik werd daar niet van gemaakt donderdagavond bij het eerste van twee concerten die Typhoon er deze week geeft. Er werd gedanst, gewuifd, omarmd, gezongen en onderling verbonden gevoeld door het publiek.

Dat lijkt bijna nog belangrijker dan de muziek, hoe goed die overigens ook is. Noem hem gerust de bruggenbouwer van de Nederlandse popmuziek, de bijna drieëndertigjarige Glenn de Randamie, die achter de artiestennaam Typhoon schuilgaat. Een man waar je alleen maar sympathie voor kunt voelen. Of misschien moet je anno 2017 wel zeggen ’liefde’, zo’n typisch neologisme dat evenzeer helemaal van deze tijd is als ’vet’ wanneer je ’goed’ bedoelt.

Typhoon zelf spreekt van ’lobi’ – Sranang, oftwel Surinaams voor ’liefde’. Zijn onverbiddelijke doorbraakalbum uit 2014 heet ook ’Lobi da Basi’. Liefde is de baas. Niet zonder trots vertelt hij in Caprera dat hij er zojuist een platina plaat voor heeft ontvangen. Dat staat vandaag de dag voor 40.000 verkochte exemplaren. En dat is veel in dit ’streaming’-tijdperk.

Hij bedankt het publiek ervoor, maar de eer komt hem zelf toe want het is een buitengewoon sterk popalbum. Toegankelijk. Pop en hiphop tegelijk. Met teksten van bovengemiddeld niveau, die barsten van het taalgevoel en gaan over thema’s die iedereen herkent.

Dat tekent ook de sfeer in Caprera, waar Typhoon en zijn achtkoppige band, inclusief drie blazers, bijna het hele album spelen.

Ze hebben inmiddels op alle grote festivals gestaan, dus ze weten hoe ze het aan moeten pakken: Beetje reggae, beetje Latin, beetje Surinaamse kaseko, beetje puur Hollands levenslied.

Het gaat over voortmodderende relaties en het gaat over slavernij. Het gaat over lekker genieten van het goede in het leven en toch ook even stilstaan bij de symboliek van Zwarte Piet. Typhoon is geen provocateur. Hij is een bruggenbouwer, maar dat is reeds gezegd. Liever dan een tirade tegen wat er allemaal mis is in de wereld laat hij zijn publiek inhaken en meedeinen met het populaire ’Zandloper’, waarvan de massaal meegezongen sleutelzinnen overigens van André Manuel komen: ’Ik oogst wat ik zaai. En ik ontwikkel wat ik draai’. Aan zo’n man heb je wat.

Misschien moet Typhoon maar eens voorgedragen worden als informateur, als het met Zalm ook niets wordt.

Typhoon en band. Gezien: donderdag 29 juni, Openluchttheater Caprera, Bloemendaal