Wende heeft haar management onder gebracht bij Twist Agency

Als kersverse “artist in residence” van Carré en met een exclusieve reprise van de voorstelling MENS voor de boeg gaat Wende een druk seizoen tegemoet. Vorige week kondigde ze nog haar artistieke huwelijk met Carré aan, vandaag kunnen we melden dat Wende gaat samenwerken met Twist Agency.

Vanaf 1 september is Twist Agency verantwoordelijk voor het management en de boekingen van Wende. Flip van Ommeren en Casper Knipscheer van Twist Agency: “We kijken erg uit naar deze samenwerking. In het najaar staat er een zo goed als uitverkochte reprise-tour van Wendes voorstelling MENS op de podia. We gaan ons voor komend jaar ook richten op festivals in de zomer en op de poppodia in het najaar”.

Wende debuteerde na een opleiding aan de Kleinkunstacademie met Franse chansons en ontwikkelde zich toen al als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten van ons land. In de jaren die volgden richtte ze zich op haar eigen Engelstalige muziek. Met pop, electro, klassieke muziek of zelfs een film, ze slaagt er steeds weer in haar publiek diep te raken. De rode draad in alles wat ze doet is dat Wende verhalen wil vertellen. Met een eigen stem, dwars door alle genres heen. Dit doet ze met werk waar de expressie vanaf spat. Met dat werk en een indrukwekkende prijzenlijst op haar naam (oa. 2 Edisons, een Gouden Harp, 1 Platinum Album en 2 Gouden Albums) mag ze zich inmiddels tot de gevestigde orde van de muziekindustrie rekenen.

Van Paradiso tot Concertgebouw en van North Sea Jazz tot Carré treedt Wende buiten gebaande paden en aan hokjesdenken doet ze niet. Ze werkte samen met oa. het Metropool Orkest en Amsterdam Sinfonietta. Voor de nummers van haar komende album werkte ze met de schrijvers Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon. De regie van Wendes voorstelling MENS ligt in handen van Marcus Azzini, artistiek leider van Toneelgroep Oostpool.

MENS staat tot en met eind 2017 door het hele land in zo goed als uitverkochte zalen. Wende is vanaf nu ook te boeken voor het festivalseizoen en voor de poppodia in het najaar van 2018.