Theatercollege Van God Los

Ik ga leven is de titel van dé bestseller knaller waarmee Lale Gül in 2021 de literaire hitlijsten domineerde.Ronit Palache is journalist, auteur en doet onderzoek naar geloofsverlaters aan de Universiteit van Amsterdam.

In dit bijzondere theatercollege gaan Lale en Ronit praten over opgroeien in en breken met een strikte geloofsgemeenschap. Hoe denken zij over het streven naar vrijheid, onafhankelijkheid en de (on)mogelijkheid van de weg terug? Wat gebeurt er met je wanneer je van God losraakt?

Ronit komt uit een traditioneel joods milieu, Lale uit een ultra-orthodox Turks-islamitisch gezin. In de vele gesprekken die zij als vrienden voeren over deze onderwerpen ligt nog een boel te ontginnen dat ook interessant en herkenbaar is voor een breder publiek.

Van God Los is een succesvolle podcast. In het eerste seizoen van de podcast gingen Lale en Ronit in gesprek met zes mensen die behoorden tot respectievelijk christelijk/katholieke, joodse en Islamitische stromingen. Van God Los heeft als theaterprogramma ook al op Lowlands en het Free Future College Festival gestaan.

Over de makers:
Lale Gül (1997) debuteerde in 2021 met de bestseller Ik ga leven, waarvan meer dan 300.000 exemplaren over de toonbank gingen. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij onder meer Het Parool. Ronit Palache (1984) is journalist, auteur en interviewer. Onlangs verscheen van haar hand Elk boek is een gevaar, een bloemlezing van het werk van schrijver en criminoloog Andreas Burnier. Momenteel werkt zij aan de Universiteit van Amsterdam aan een proefschrift over geloofsgemeenschapverlaters in Nederland.

Boek Van God Los

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: casper@twistagency.nl