Typhoon scoort 3FM megahit!

Dit jaar is Typhoon gevraagd om het thema lied te maken voor Serious Request, en dat is niet zomaar iets!
‘Niet Weglopen’ is het resultaat, wat ook gelijk scoorde als 3FM Megahit.

Glenn de Randamie liet ‘Niet Weglopen’ maandag 7 december voor het eerst horen bij Giel. De rapper uit Zwolle vond het een hele eer om het themalied voor zijn rekening te nemen. Maar ook lastig! Want je maakt het nummer voor een grote groep mensen, dus wil je er rekening mee houden dat het veel mensen moet aanspreken. Tegelijkertijd moet het ook een ‘Typhoon-nummer’ blijven.

Waar gaat de track over?
Volgens Typhoon gaat het tijdens rampen vaak om de noodhulp, maar hij vindt het juist ook belangrijk dat je na de noodhulp betrokken blijft. Hij heeft het thema van dit jaar geprobeerd persoonlijk te maken en daarin snapt hij wel dat veel mensen alleen helpen als er daadwerkelijk om noodhulp gevraagd wordt. Maar hij vindt dat het juist ook daarna belangrijk is om deze mensen te blijven steunen.

“Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp langer kunnen blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen. Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!” – Typhoon

 

 

 

Alle opbrengsten voor het nummer Weggelopen gaan naar 3FM Serious Request 2015. Check hem hier op Spotify: