Bio Trijntje Oosterhuis

Trijntje is al meer dan 25 jaar actief in het club- en theatercircuit, met zowel haar eigen band en nummers als met toffe projecten.

Burt Bacharach

Afgelopen jaar tourde ze langs de theaters met Burt Bacharach Songbook. En ook komende tijd deelt ze graag haar liefde voor Burt Bacharach. Trijntje bracht in 2006 haar eerste album uit in samenwerking met deze grootmeester. De inmiddels 93-jarige Bacharach is misschien wel één van de grootste componisten van zijn generatie, liedjes als The Look Of Love, I Say A Little Prayer, That’s What Friends Are For, Raindrops Keep Fallin’, (The Long To Be) Close To You en vele andere stukken komen van zijn hand. Hij werkte onder andere samen met Dionne Warwick, Dusty Springfield, Aretha Franklin’, Tom Jones en Elvis Costello. Zijn werk is uniek en kenmerkt zich door ijzersterke composities en melodieën. De samenwerking tussen Bacharach en Trijntje was een droom die werkelijkheid werd voor haar en het album werd binnen no-time multi-platinum. Er volgde nog een album, Trijntje tourde met Bacharach door Japan en verschillende optredens volgden. Op het North Sea Jazz van 2019 kwamen ze weer bij elkaar en de muzikale klik, bleek nog steeds aanwezig. Ze besloten nog een album te maken, het album “Everchanging Times” met het Metropole Orkest en geproduceerd door Vince Mendoza.

Graag meer dan alleen Burt Bacharach? Ze is ook beschikbaar voor een show met de grootste jazz klassiekers (Sinatra met JOC orkest). 

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Exclusief in het voorjaar van 2023 gaat ze de theaters en poppodia langs in het kader van Trijntje zingt Vrienten met Vrienten. Waarbij Trijntje en Xander Vrienten een eerbetoon brengen aan Doe Maar legende Henny Vrienten.

Eigen werk

Op Trijntje haar album ‘Dit Is Voor Mij’ schrijft ze onder meer samen met Alain Clark, Diggy Dex, Vieze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, Glen Faria en Linde Schöne. Daarnaast is het album geproduceerd door Jett Rebel. Een combinatie van oude rotten en jong, nieuw talent. Voor Trijntje was het maken van dit album een bijzonder proces. Ze werkte met muzikanten samen die deels uit een andere generatie komen, maar een belangrijk verwantschap delen: dezelfde muzikale roots en een grote passie voor muziek.

Boek Trijntje Oosterhuis