The Doppelgangaz komen weer naar Nederland!

The Doppelgangaz is een rapduo uit New York bestaande uit EP & Matter Ov Fact. In 2009 debuteerde het ze met 2012 The New Beginning, dat werd opgevolgd door het instrumentale Beats For Brothels vol. 1 en het album Lone Sharks in 2011 waarmee de heren zich wereldwijd in de schijnwerpers wisten te spelen.

In 2012 zette The Doppelgangaz voor het eerst voet op Nederlandse bodem toen de Amsterdamse kleding winkel 5 elementz in ze in samenwerking met House Of Hiphop hier naartoe haalde. Dat ze dit niveau ontstegen zijn bewezen ze iets meer dan een jaar geleden voor een volle zaal in het Haarlemse Patronaat.

28 februari is het rapduo weer terug in Amsterdam, deze keer om Q-Factory op zijn kop te zetten!

http://www.facebook.com/thedoppelgangaz
http://www.YouTube.com/TheGroggyPack
https://www.Soundcloud.com/the-doppelgangaz

WOODIE SMALLS (BE)
Woodie Smalls, geboren en getogen in Sint – Niklaas in België, maakte naam in de hiphop scene met de release van zijn debuut single en video ‘Champion Sound’. De track creëerde een buzz die veel groter was dan de 19-jarige mc ooit had durven hopen toen hij begon met opnemen.

Aan het begin van 2015, na een paar jaar in de studio doorgebracht te hebben, besloot Woodie dat het tijd was om te beginnen met werken aan zijn eerste officiële release ‘Soft Parade’.

Enkele van de grootste radiostations van België zoals Studio Brussel en MNM , voegde de single toe aan hun dagelijkse playlist. In Nederland werd Woodie geselecteerd als een van de Encore Freshmen van 2015 en hij stond begin 2016 op het showcase festival Eurosonic waar hij op nr. 21 van de ‘beste 30’ van 3voor12 belandde:

“Zijn sound roept beelden op uit de gloriedagen van de boom-bap: Dead Prez, Souls of Mischief, Atmosphere, kortom: moddervette kicks, warme Fender Rhodes-klanken en een collectieve flow (hij heeft een collega-mc en ook de dj rapt wel eens mee) die zeldzaam goed is. Dat hij tussen de bedrijven door in het Engels blijft praten, is hem vergeven: Woodie Smalls heeft met zijn tomeloze energie en vette nummers potentie genoeg om door te breken bij een veel groter publiek.”

www.facebook.com/woodiesmalls

28 FEBRUARI 2016
TICKETS: 12,50
START: 20:00