Bio Supersister

Supersister , nu al geruime tijd in de ‘supertrio bezetting’ met Rinus Gerritsen, Leon Klaasse en Robert Jan Stips, heeft niet stilgezeten ….

Naast het magische concert in samenwerking met het Residentie Orkest in het Haagse Amare begin dit jaar is ook gewerkt aan nieuw materiaal.

Na een succesvolle clubtour afgelopen najaar kon het niet anders dan het een vervolg geven. Grijp je kans om de heren dit voorjaar nog in enkele steden te zien.

Van Haagse schooljongens tot psychedelische rocksterren. De Haagse band Supersister schreef al vanaf 1968 muziekgeschiedenis in de residentie. Denk aan progressieve pop, jazzinvloeden, swingende loopjes en zo nu en dan een grappige Zappa-twist. Vanavond brengen we samen met de huidige line-up van deze legendarische band ( Robert Jan Stips – keyboards /zang, Rinus Gerritsen – bas en Leon Klaasse – drums/zang ) niet alleen Nederlandse Woodstock-sferen terug in het Paard, maar volgen we ook de ontwikkeling van de Supersister-muziek via originele en nieuwe, speciaal voor deze gelegenheid geschreven orkestbewerkingen.

Zei je Den Haag, dan zei je underground. Vijftig jaar geleden besloot een aantal leerlingen van het Grotius Lyceum om zich onder te dompelen in de experimentele schwung die er in de lucht hing. De brede ontwikkeling van Supersister, die je niet zomaar op Spotify weet te vinden, is daarmee onlosmakelijk verbonden aan de ontwikkeling van Den Haag als muziekstad. De groep speelde dan ook als één van de eerste in het in 1972 vers opgerichte Paard van Troje.  Later werkte muzikaal leider Robert Jan Stips ook samen met oa Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en natuurlijk NITS.

Boek Supersister

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: rosalie@twistagency.nl