Bio

In een bijzonder college vertelt Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur. De theatertour start op 13 oktober 2022 in  Amstelveen en loopt tot en met 12 mei 2023.

Aan de hand van vele essentiële fragmenten maakt Brainpower, samen met zijn VJ / DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar cultuur. Dit college behandelt het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres plus het verhaal van ikonen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Kendrick Lamar. Brainpower neemt je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren 70 tot aan de recente Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA.

In zijn carrière van 25 jaar bracht Brainpower tot nu toe 96 singles en 10 albums uit, scoorde hij onder meer de monsterhit ‘Dansplaat’ en had hij zelfs in Amerika met het nummer ‘All The Same’ een College Rap Radio Top 5 notering. Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute Legend in the game.

Boek The Story of Hip Hop door Brainpower

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: casper@twistagency.nl