Bio Ruben Hein

Ruben Hein is een gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider. Hij wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Zijn popsongs zijn soulvol, met diverse invloeden als Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Bill Withers.

Hij heeft vijf studioplaten op zijn naam staan. Ook was hij een tijdje lid van de bekende Britse indie-formatie Fink. Bij het grote publiek is Ruben vooral bekend dankzij zijn deelname aan het tv-programma Wie Is De Mol? en Linda’s Zomerweken. Eerder stond hij onder andere op North Sea Jazz en Lowlands.

In 2020 ging Ruben op expeditie naar de Zuidpool. Hij trad aan boord van het zeeschip de Hondius. De ervaringen van deze bijzondere Artist In Residency werden intrinsiek verweven in de nieuwe muziek van Ruben. Zijn laatste album OCEANS is ontsproten uit die euforische, emotioneel beladen tijd aan het uiteinde van de wereld. In samenwerking met filmmaker Hubert Neufeld heeft Ruben een documentaire van deze reis en maakproces geproduceerd, getiteld ‘Sounds of the South’.
De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor Ruben en komt veel terug in zijn muziek. Op festivals in de natuur komt hij dan ook goed tot zijn recht.

Ruben is beschikbaar voor festivals en openluchttheaters. Hij is te boeken met volledige band, in trio of solo.

Boek Ruben Hein

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: rosalie@twistagency.nl