Theatercollege Raymond Mens

In zijn theatercollege deelt Raymond Mens zijn passie voor Amerika, bespreekt hij de actualiteit én beantwoordt hij vragen van het publiek. Hierbij is de Amerikakenner dezelfde jongen die kijkers op televisie zien: enthousiast, vrolijk en geestig. Maar vooral: vol passie over het land waar hij zo enorm veel van houdt.

Mens is Amerikakenner en politicoloog. Hij is onder andere bekend van programma’s als Vandaag Inside en Op1, waar hij spitsvondig over de laatste ontwikkelingen uit de Verenigde Staten vertelt. Mens ziet zichzelf als een commentator die een voetbalwedstrijd analyseert: oog op de bal, houdend van het gespeelde spel, en objectief.

In zijn theatercollege staat Mens uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia, zoals beschreven in zijn nieuwste boek Nieuws als wapen. Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare fragmenten geeft hij het publiek een bizar kijkje achter de schermen.

Ook neemt de Amerikakenner het publiek mee op reis door het Trump-tijdperk, uitgewerkt in zijn boek Lang leve Trump. Dit tijdperk doordendert door, ook als Donald Trump er niet meer is. De mechanismen waar Amerika’s 45e president op inspeelt, zijn namelijk veel groter en belangrijker dan hemzelf. Wat is zijn succesformule? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten ervan? De antwoorden op deze vragen zeggen veel over zijn politieke opmars, maar nog meer over wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Het theatercollege van Raymond Mens is een grappige, interactieve voorstelling met veel filmpjes en beelden van speeches, debatten en bijeenkomsten uit de Amerikaanse politiek.

Boek Raymond Mens

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: casper@twistagency.nl