HET MUSEUM VAN KENNY B: EEN MUZIKALE RONDREIS

Kenny B opent eigen pop-up museum op perron 10/11 van station Arnhem

Vanmiddag opende zanger Kenny B het MUSEUM VAN Kenny B op perron 10/11 station Arnhem. De zanger werd door het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde gevraagd zijn eigen mini museum samen te stellen in een speciaal daarvoor omgebouwde wachtruimte op het perron. Tot en met 20 augustus vind je in het MUSEUM VAN Kenny B bijzondere muziekinstrumenten uit de hele wereld en objecten die hem herinneren aan zijn jeugd in Suriname. 

Buiten de museummuren

Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen) beheren een collectie van zo’n 375.000 objecten uit de hele wereld. Het merendeel hiervan ligt opgeslagen in depots. Zonde, vinden de drie musea, en daarom werd het plan opgevat om samen met de BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten openbaar te maken.

MUSEUM VAN Kenny B

Muziek en Suriname zijn de thema’s die terug te vinden zijn in het MUSEUM VAN Kenny B. Naast Kenny’s favorieten die bestaan uit een apinti drum, rammelaar gemaakt van zaden en Surinaams houtsnijwerk vind je in het museum o.a. een mondharp uit Nieuw Guinea, het Nepalees snaarinstrument de sarangi en een lamellofoon gemaakt van een haringblikje. In de Audiotour op Instagram @museumvan en op de Facebookpagina van het Afrika Museum vind je meer informatie over de objecten uit het mini museum.

Het MUSEUM VAN Kenny B is tot en met 20 augustus gratis te bezoeken op perron 10/11 van station Arnhem. Daarna reist het MUSEUM VAN verder naar station Utrecht voor het MUSEUM VAN Soufiane Touzani, het MUSEUM VAN Filemon Wesselink in Zwolle en de afsluiting vindt plaats met het MUSEUM VAN Yvette van Boven in het Tropenmuseum. Eerder was het MUSEUM VAN Floortje Dessing te zien op station Leiden.

Meer informatie www.museumvan.nl