Bio Kris Berry

Kris Berry’s soulvolle warme sound leunt op een contrast van electrisch en akoestische instrumentatie, pure melodieën en Caribisch geïnspireerde ritmes. Ze verzorgde de voorprogramma’s van bijv Selah Sue, Caro Emerald en Gregory Porter, dat laatste op uitnodiging in de Royal Abert Hall. Ze behaalde met haar eerdere plaat Berry Street, (2017), waar de single Hold On op staat, meer dan 25 miljoen streams op Spotify.

Haar nieuwste album project, getiteld NOW, is een serie korte films geregisseerd door de Franse film maker Océane Combeau en elke film is gekoppeld aan een song die het verhaal rondom de titel belicht. De titel NOW staat voor “Namelessly Objectifying Wonder”; in essentie gericht op het “zijn”, hier en nu, de ruimte hebben om de wereld zoals het is te kunnen zien, zonder perceptie of hokjes, en om te kunnen verwonderen over de in eerste instantie futiele dingen. Dat niets en ruimte juist heel veel moois kan toevoegen. Het is de pure waarneming van leven, verbinding en gevoelens, zonder “opschmuk” En dit zie je terug in de analoge en ongefilterde opnames van de muziekvideo’s. Het geheel wordt een mini-serie, en elke song verbindt de ander met één element als rode draad. Kris Berry’s oprechte en knappe storytelling is een ware reflectie van haar persoonlijke ontwikkeling en intuïtieve richting. Zoals ze zelf zegt: “mijn stem is mijn kompas”. De single Superpower was genomineerd voor de Sublime Award Best Song 2021.

Deze veelzijdige en sensuele neo-soul zangeres is beschikbaar voor optredens in poppodia, theaters en festivals. Haar nieuwe album is inmiddels al meer dan 4 miljoen keer gestreamed.

Boek Kris Berry

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: rosalie@twistagency.nl