Bio Jim van der Zee

Geïnspireerd door zijn vader, die s ’avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon Jim toen hij 6 was gitaar te oefenen. Na de middelbare school studeerde hij verder aan het conservatorium in Amsterdam. Hier leerde hij zijn stem te gebruiken en verbeterde hij zijn gitaarspel.

In de zomer maanden trok Jim door Europa en Amerika. Hij ontwikkelde een talent om een publiek aan te trekken op vrijwel ieder plein in iedere stad. Regelmatig stond er tot 350 man de straatmuzikant te bewonderen. Door zijn camper te gebruiken als een rijdende woning, wist Jim rond te komen van de munten uit zijn gitaarkoffer.

Na ervaring te hebben opgebouwd in bars, surfkampen en op straat besloot Jim zijn muziek te delen met een groter publiek. In 2017/2018 nam hij deel aan The Voice of Holland. Met zijn hartverwarmende nummers en overweldigende optredens bracht Jim het publiek iets dat ze nog niet eerder hadden gezien.

Sinds het winnen van de show staat Jim in het middelpunt van de aandacht. Jim en zijn band begonnen langs de Nederlandsen festivals te touren en speelden onder andere op Concert at Sea, The Amsterdam gay pride, het Amsterdam Prinsengrachtconcert en voor de koninklijke familie op koningsdag.

In begin 2018 bracht Jim zijn eerste plaat uit “Where I Come From”, een eerbetoon aan de legendes die hem inspireerde. Nummers die hij veel op straat speelde.

Om vrij en onafhankelijk te blijven bouwde Jim eigenhandig een opnamestudio in zijn kamer in Amsterdam voor zijn volgende plaat, “Starting The Engine”.

Helaas werden die tournees onderbroken door corona. Maar nu is Jim weer helemaal terug. Onlangs won Jim alweer een programma, het succesvolle ‘Better Than Ever’ (RTL4). Naast een mooi geldbedrag om te investeren in zijn carrière stond er ook een optreden met Waylon in Ahoy voor dit najaar in de planning.

Sinds deze zomer te boeken bij Twist Agency, met als start tweemaal een uitverkochte Caprera onder de kap. Hij speelt zowel solo als met band.

Boek Jim van der Zee

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: casper@twistagency.nl