Jef Neve op tour door Nederland

Belgische jazzpianist gaat op tour door Nederland! in 2017 bracht de Vlaamse ster zijn vierde studio album, getiteld ‘Spirit Control’ uit. 

Jef Neve (1977) is zo’n muzikant die zich niet in één genre laat vangen. De Belgische pianist en componist maakte in zijn tienerjaren deel uit van een funkband, maakte daarna kennis met jazz en blues en verdiepte zich later ook in klassieke muziek. Al die muziekstijlen komen aan bod op zijn albums en tijdens zijn concerten.

“Wat als je voelt dat je op topsnelheid bent? Wat als plots in het midden van je leven alle zeilen in de juiste richting staan? Wat als je eindelijk geleerd hebt om op de moeilijkste golven te blijven rechstaan en met een spectaculaire sprong het veilige strand weet te bereiken? “Perfect Spirit Control”, het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt, de gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid.

De mooiste muziek is zoals het leven op zijn best: ruimte voor improvisatie, en de mooiste stem subtiel weggelaten zodat het individu naar eigen believen kan inkleuren wat je niet kan leren in de schoolboeken.”

Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en electronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd. – Jef Neve

Tourdata:

10.03.2018 Paradiso Noord, Amsterdam
11.03.2018 TivoliVredenburg, Utrecht
22.03.2018 Luxor Live, Arnhem
28.03.2018 Catharinakapel, Harderwijk (Uniek duo concert met Teus Nobel)
01.06.2018 Muziekgebouw, Eindhoven