Jef Neve nu te boeken bij Twist Agency!

Jef Neve en boekingskantoor Twist Agency gaan samenwerken. De Belgische pianist-componist die bekend werd in Nederland als oprichter en pianist van het Jef Neve Trio, speelt ook klassiek en verzorgde de soundtrack voor o.a. de film ‘De Helaasheid der Dingen’ en de te verschijnen (voorjaar 2017) Nederlandse tv-reeks „De Maatschap” van Michiel van Jaarsveld. In maart 2017 brengt Neve zijn nieuwe album Perfect Spirit Control uit en zal dit met een uitgebreide liveband naar het podium brengen.

Jef Neve begon zijn carrière als freelance pianist met zeer uiteenlopende ensembles, maar is inmiddels uitgegroeid tot een muzikant met een uitgebreid CV. Hij behaalde in 2000 aan het Leuvense Lemmensinstituut de diploma’s Meester in de Muziek/Jazz en Meester in de Muziek/Klassiek met grote onderscheiding, en het jaar daarop een diploma Specialisatie in Kamermuziek met grootste onderscheiding.

Jef Neve bracht diverse albums uit met zijn Jef Neve trio, maar besloot in 2014 zijn eerste solo-album ONE op de markt te brengen, opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios. Een groot succes met een tour over de hele wereld die maar liefst 2 jaar zou duren, waarbij ook bijna 70 culturele centra in thuisland België werden aangedaan. Van die 70 shows was maar liefst 95% uitverkocht.

In 2016 speelde Jef reeds verschillende concerten met de bekende Nederlandse Hip Hop artiest Typhoon. Het duo werd door VPRO’s 3voor12 een “goddelijke combinatie” en door NRC een “prachtig open muzikaal verbond” genoemd en in de toekomst zullen deze concerten verder gaan, zowel in België als in Nederland.

De focus ligt eerst op het nieuwe album Perfect Spirit Control. Een uitgebreide liveband, met naast Jef Neve op piano, Jens Bouttery op drums, Lennart Heyndels op bas en een strijkkwartet, brengt straks een show waarbij het tempo hoog ligt. De piano duwt de stroom voorwaarts, drums en electronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd.

Behalve de boekingen van Jef Neve verzorgt Twist Agency ook de boekingen van Typhoon, Kenny B, LAKSHMI, Diggy Dex, Terilekst, Brainpower, Shirma Rouse, Henny VrientenRe:Freshed Orchestra.