Bio GZA

GZA, ook wel bekend als Genius, is een Amerikaanse rapper en lid van de befaamde hiphopgroep Wu-Tang Clan. Hij werd geboren op 22 augustus 1966 in Brooklyn, New York, als Gary Grice. GZA wordt algemeen erkend als een van de meest getalenteerde woordkunstenaars binnen de hiphopgemeenschap.

Samen met zijn neef, de legendarische rapper RZA, en andere getalenteerde artiesten richtte hij in 1992 de Wu-Tang Clan op. Deze hiphopgroep werd al snel een van de meest invloedrijke en succesvolle collectieven in de geschiedenis van de rapmuziek. GZA bracht zijn solodebuutalbum uit in 1991 met de titel “Words from the Genius”. Dit legde de basis voor zijn opkomst als individuele artiest. In 1995 bracht hij zijn tweede soloalbum uit, “Liquid Swords”, dat wereldwijd lovende kritieken kreeg en werd beschouwd als een meesterwerk binnen de hiphop.

Met zijn scherpe en intellectuele teksten toont GZA zijn unieke stijl en zijn vermogen om complexe onderwerpen aan te pakken. Hij staat bekend om zijn beeldende en poëtische manier van rappen, waarbij hij vaak referenties naar filosofie, wetenschap en popcultuur in zijn teksten verwerkt. Gedurende zijn carrière heeft GZA samengewerkt met verschillende artiesten en heeft hij bijgedragen aan diverse projecten van de Wu-Tang Clan. Hij heeft ook een aantal succesvolle soloalbums uitgebracht, waaronder “Beneath the Surface” (1999) en “Pro Tools” (2008).

GZA/Genius blijft een invloedrijk figuur in de hiphopwereld en zijn bijdragen aan de Wu-Tang Clan hebben hem een iconische status opgeleverd. Zijn muziek en teksten blijven de tand des tijds doorstaan en zijn een inspiratiebron voor vele jonge artiesten en fans over de hele wereld.

Boek GZA

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Boekingen: casper@twistagency.nl