Eerste tour Eva van Manen ‘Politiek & Liefde’

“Waar ik vandaan kom. Vanaf een eiland van synthesizers en electronica ga ik op zoek naar een nieuwe invulling van onze ideeën over de wereld om ons heen. Politiek & Liefde gaat over persoonlijke relaties, familie en de kritische zoektocht naar liefde. Sterk en zacht tegelijk, ondersteunt door video en decor spring ik tijdens mijn concert van lichtheid naar zwaarte, van harde beats naar zachte poëzie.”

Over Eva van Manen
Eva is zangeres, songwriter en de producer. Ze mengt pop, R&B, hiphop, elektronische muziek en haar Nederlandstalige teksten tot een eigen stijl. Op haar debuutalbum Politiek & Liefde zingt Eva in 11 nummers vol gruizige drum samples en warme Rhodes zingt over waar politiek en liefde elkaar raken. Met haar achtergrond als componist in het theater (ze werkte eerder samen met o.a. Spinvis en Huub van der Lubbe) wist ze hoe ze deze plaat wilde componeren en produceren. Als een lange autorit waarbij je mee gaat in haar gedachtes over vrouw zijn, over hoe je te verhouden tot de samenleving van nu, over politiek, over liefde, over zwijgen en trouw zijn.

De afgelopen jaren heeft Eva veel gereisd. Ze werkte in Caïro, speelde met Politiek & Liefde als voorprogramma van Jessie Ware, in verschillende clubs in New York City (USA) en op het Theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte).

“Eva van Manen heeft iets ontwapenends en dat straalt ze uit in haar muziek. Haar denken kleurt ze feilloos in een geluid dat morgen nog resoneert. Op het eerste gehoor verliefd. Mijn favoriete nummers zijn Wie Kan Ik en Omdat we Verdergaan. En dat doen we, met wat er komen gaat.”
– Kris Berry –

“De wereld is fataal maar Eva van Manen is nog net iets fataler.”
– Arnon Grunberg –