Workshop Sluwe Voszz

Iedereen kan toch rappen? Van je “yo, yo, ik ben vet, rettekettettettet”. Misschien is dat wel zo, maar wat maakt jou als rapper dan uniek? En hoe kom je tot vette teksten? Hoe ontwikkel je een flow en wat is delivery? In deze workshop beginnen de deelnemers met een leeg vel papier en eindigen met een mp3, waarop ze te horen zijn als rapper met een eigen identiteit. Hoe voorkom je sinterklaasrijm en hoe kun je gebruik maken van alliteratie, binnenrijm, middenrijm, dubbelrijm, metaforen, en als-vergelijkingen? Wat is een bar, een verse en een hook? Wat is wordplay? Wat is een punchline? Sluwe Voszz is als rapper al 17 jaar bezig met deze technieken en kan vanuit zijn perspectief iedere deelnemer coachen om tot een goede raptekst te komen.

Desgewenst kan de workshop uitgebreid worden tot het ontwikkelen van een identiteit als rapper en het werken aan de kunst van een goede liveshow. Om tot een identiteit te komen zal Sluwe Voszz op een coachende wijze sparren met jonge artiesten en met zijn kennis als radio DJ bij Juize dit afzetten tegen de huidige markt, waarin veel rappers vechten voor hun doorbraak. Voor de kunst van een goede liveshow wordt gekeken naar de opbouw van de setlist, de microfoontechniek, de plek op het podium en de houding.

Doordat Sluwe Voszz meer dan 100 optredens in binnen- en buitenland op zijn naam heeft staan en voor zijn eigen show een uitgebreide analyse maakte van podiumhelden als KRS-One, Method Man en Metallica, kan hij dit goed overbrengen op jong talent.

Bio Sluwe Voszz

Sluwe Voszz is het alias van Nick Hoogzaad. De Haarlemse rapper Sluwe Voszz vergaarde bekendheid door het spraakmakende album Gevangen Emotie. Dit album uit 2008 bevatte gastbijdrages van diverse Wu-Tang leden en zorgde voor een flink aantal optredens in binnen- en buitenland. Zijn liveshows werden goed ontvangen en kenmerkten zich door veel energie en liefde voor Hip-Hop. Als auteur, radiomaker en televisiemaker had Sluwe Voszz te lang te weinig tijd voor de opvolger van Gevangen Emotie. Toch is hij altijd door blijven werken aan zijn muziek, waardoor in 2013 zijn tweede album Spiegelbeeld uit kwam.

Boek Sluwe Voszz