Bio Wende

Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom. Wende gebruikt haar podium vooral voor uitdagende, grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere, verrassende rol spelen. Zo is haar project MENS, waarvan de laatste shows in april gespeeld worden in Carré en Paradiso, een even rauw als spraakmakend tijdsbeeld met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes.

Afgelopen jaar speelde Wende in uitverkochte theaters en clubs en op toonaangevende festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Zij won in 2018 de Annie M.G. Schmidtprijs, een BUMA NL Award, de Sylvia Kristel Award en de Harper’s Bazaar Oeuvre Award. In oktober presenteerde zij haar eigen (uitverkochte) festival Kaleidoscoop in Carré. Haar album MENS is genomineerd voor de Edison Pop Award 2019 in de categorieën Beste Album en Beste Nederlandstalige album.
Momenteel werkt zij in samenwerking met het Londense The Royal Court Theatre aan haar nieuwe show “The Song Project”, die in 2020 in première zal gaan. Daarnaast staat ze op 11 en 12 september opnieuw in Carré tijdens een nieuwe editie van Wende’s Kaleidoscoop.

Wende