Bio Typhoon

Typhoon (Glenn de Randamie, 6 augustus 1984) groeit op in ’t Harde en maakt in het begin van zijn carrière deel uit van Rudeteenz, een hiphopformatie met leden van Opgezwolle en zijn oudere broer Blaxtar (Kevin de Randamie). Verder bestaat zijn muzikale familie uit zangeres Dinopha (Sharon de Randamie) en rapper O-Dog (Earl de Randamie).

In 2004 wint Typhoon de finale van de Grote Prijs van Nederland (hiphop/r&b). Samen met producer Nav maakt hij in 2005 thematracks voor clipzender The Box en maakt hij onderdeel uit van de populaire Zwolse hiphoptournee Buitenwesten. Zijn openhartige debuutalbum Tussen licht en lucht verschijnt in de zomer van 2007 bij het label Top Notch.
lees meer...

In 2008 sluit Typhoon zich aan bij de hiphopcrew Fakkelbrigade en in 2009 releasen ze het album Colucci Era en gaan ze op tour. In maart 2009 ontvangt de rapper de Zilveren Harp (Aanmoedigingsprijs) tijdens het Buma Harpen Gala en reist hij af naar Kenia met de ontwikkelingshulp-gevende organisatie Edukans. Hier loopt Typhoon met een groep Nederlandse jongeren rond in de sloppenwijk van Nairobi om ervaring op te doen. Zowel in 2008 als in 2009 treedt de rapper meermaals op met New Cool Collective, met wie hij ook de EP Chocolade uitbrengt. In 2009 en 2010 gaat hij samen met Rico (Opgezwolle, Fakkelbrigade) en de band Muppetstuff op theatertournee met de voorstelling Wie heeft de bal?

In deze periode brengt Typhoon muziek uit met het collectief Fakkelteitgroep, waar hij onderdeel van is. Ook zetten ze zich in samenwerking met burgerrechtenvereniging Vrijbit in voor privacy en andere burgerrechten. In Suriname, Australië, Brazilië en het vertrouwde toevluchtsoord Terschelling doet Typhoon inspiratie op voor zijn album Lobi da Basi.

In een uitzending van het televisieprogramma Ali B op volle toeren wordt Typhoon gekoppeld aan zanger en producer Peter Koelewijn. Typhoon levert in juni een bijdrage op de single Visa Paspor van de Vlaamse MC, zanger en troubadour Tourist. De rapper wordt gevraagd om met zijn band op te treden bij de viering van 200 jaar Koninkrijk. Voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima zingt en rapt hij het speciaal voor de gelegenheid geschreven nummer Van de regen naar de zon.

In juni 2014 brengt Typhoon zijn langverwachte tweede album Lobi da Basi uit en samen met zijn Titanenband reist hij langs grote steden, kleine dorpjes en festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz om live zijn lobi op fenomenale wijze te verspreiden. In het tiende televisieseizoen van De wereld draait door is hij maandelijks te zien als DWDD’s huisband. Ook in het buitenland wordt de artiest met open armen ontvangen, zoals op het festival Sziget (Hongarije) en in Suriname. In maart 2015 mag Typhoon twee prestigieuze Edisons (Beste Album en Hip Hop Artiest) in ontvangst nemen. Hij krijgt een gouden plaat voor zijn album Lobi da Basi, dat meer dan 20.000 keer over de toonbank is gegaan, en de vinyluitvoering van de plaat is de meest verkochte LP van de eerste helft van dit jaar. 2015 wordt afgesloten met twee feestelijke concerten in de Heineken Music Hall op vrijdag 11 en zaterdag 12 december.

Boek Typhoon

SHOWS GEBOEKT - 97%