Bio Shary-An

De geboren en getogen Haagse Shary-An Nivillac (1992) groeide van kleins af aan op met muziek. In 2011 brak ze door bij het grote publiek tijdens haar deelname aan The Voice of Holland, waar ze het tot de halve finale schopte. Sindsdien bracht ze o.a. de singles Read My Book, Never Played the Bass, Ik Voel Me Goed en Een Beetje Meer uit.

Muziek zit in Shary-Ans DNA en door haar muzikale familieleden wist ze al vroeg: ja, dít wil ik ook. Naast de Mexicaanse mariachi en gospelinvloeden vanuit huis, vond Shary-An als tiener inspiratie in grootheden als Alicia Keys, Maroon 5, Nick Jonas en Gloria Estefan. Op school volgde ze zangles en schreef ze voor het eerst haar eigen liedjes. Na de middelbare school meldde ze zich niet alleen aan voor een opleiding aan de popacademie aan, maar ook voor het eerste seizoen van The Voice of Holland. Ze behaalde de halve finale, en maakte een verpletterende indruk op de coaches én de rest van Nederland.

Ze kreeg een platendeal en maakte diverse singles, zoals: Six Feet Under, Mr. Know it All, Try My Love Again, Read My Book en Never Played the Bass, gevolgd door haar debuutalbum Love Me For Who I Am. Ondertussen maakte Shary-An haar opleiding aan de popacademie af en in 2017 bracht ze in eigen beheer haar album Project Me uit. Hiermee zette de zangeres een nieuwe koers in vol rauwe, eigenzinnige en persoonlijke popliedjes. Shary-An: “Het zijn vaak persoonlijke verhalen, zoals Peace of Mind, een nummer dat precies vertelt wie ik ben.” Inspiratie komt overal vandaan en de ballads en uptempo liedjes die daaruit voortvloeiden, deelde Shary-An tijdens haar clubtour in 2017 en 2018 met het publiek.

In 2019 maakte Shary-An haar musicaldebuut in Lazarus, het laatste meeslepende meesterwerk van David Bowie. De musical werd geregisseerd door Ivo van Hove, die Lazarus samen met Bowie maakte voor de zanger in 2015 overleed.

Ook sinds 2020 is er veel gebeurd; ze werd moeder van twee dochters, maar voelde ook de behoefte om nieuwe dingen te maken en te focussen op Nederlandstalige muziek. Shary-An: “Ik vind het moeilijk om me kwetsbaar op te stellen, maar met mijn nieuwe muziek probeer ik dat los te laten door alles wat ik voel wél op papier te zetten.” In 2022 kwam haar EP Ode Aan de Liefde uit, met singles als Ik Ben Hier en Dansen uit, die beide heel goed werden ontvangen. “Toen ik zwanger werd, liep ik ook tegen dingen uit mijn eigen jeugd aan. Schrijven hielp me om uit mijn hoofd te komen”, vertelt ze. “Toen ik Als Jij Straks Hier Bent uitbracht, kreeg ik zoveel reacties van ouders, verzorgers, mensen die ook in verwachting waren, dat gaf me ook meteen heel veel vertrouwen dat ik muzikaal op de goede weg zit.” In 2023 volgden Ik Voel Me Goed en Een Beetje Meer.

In het najaar van 2023 deed Shary-An een club- en theatertour, waarin ze het publiek op een intieme manier laat kennismaken met haar muziek én leven. In de voorstelling gaat ze terug naar het begin en vertelt hoe muziek als rode draad door haar leven loopt – net als de liefde. Kleine en gevoelige liedjes worden afgewisseld door swingende muziek met een rauw randje.

Ook in 2024 zit Shary-An niet stil: “Ik blijf lekker dansen dit jaar én ik ga natuurlijk veel nieuwe muziek uitbrengen. Ook ga ik m’n muziek én de verhalen erachter laten horen tijdens de Nederlandse festivalzomer. Ik voel me meer mezelf dan ooit en daardoor voel ik ook een sterkere connectie met het publiek als ik speel. Dit jaar ga ik knallen.”

Boek Shary-An

Telefoon: 06 19 890 805
Boekingen: rosalie@twistagency.nl