Boek Shary-An

Bio Shary-An

Met haar album Project Me uit 2017 kwam Shary-An terug na een aantal jaren radiostilte, compleet met nieuwgevonden zelfvertrouwen en een richting waar ze zich nog steeds in kan vinden. Haar stijl omschrijft ze als rauwe eigenzinnige pop. Het nieuwe werk valt allemaal onder de pop-paraplu maar is tegelijk afwisselend: “Het zijn vaak persoonlijke verhalen, zoals Peace of Mind, die nummer vertelt precies wie ik ben, of verhalen van mensen om me heen. Overal pluk ik inspiratie vandaan. Van ballads tot uptempo: huilen, dansen, voor iedere emotie heb ik wel wat!” Een droom ging in vervulling want een eigen clubtour volgde. Eind 2018 stond ze in het voorprogramma van de tour van Nielson.

Haar ambitie is vooral realistisch: “Ik wil een steady carrière, met waardering. Ups en downs kan ik hebben, als ik maar lieve mensen om me heen heb die het me gunnen, me kansen bieden en me over grenzen heentrekken.”

Vanaf oktober 2019 maakt Shary-An haar musicaldebuut in de musical Lazarus, David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk. Popster David Bowie was een audiovisuele kunstenaar, een stijlicoon, een fenomeen in vele gedaanten. In december 2015 beleefde de ongeneeslijk zieke Bowie de première van zijn laatste meesterstuk. Lazarus wordt geregisseerd door de gerenommeerde Ivo van Hove, die Lazarus samen met Bowie maakte in New York.  Het zingen is voor Shary-An geen nieuwigheid, acteren daarentegen wel. “Dat is echt iets groots, een once in a lifetime-kans!”

Naast dat Shary-An dit jaar derde werd tijdens Expeditie Robinson bracht ze ook nieuwe muziek uit, waaronder haar singles ‘Boomerang’ en ‘Run’. In het najaar van 2020 staat de zangeres samen met haar band in Paradiso, Victorie, Hedon en Paard. Daarnaast is ze beschikbaar voor het festivalseizoen van 2020!

Boek Shary-An