Bio LAKSHMI

LAKSHMI’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica, aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt de artiest, songwriter en theatermaker het Pop Noir. Als maker staat LAKSHMI bekend als degene die haar eigen wereld op een ijzersterke manier visueel weet te vertalen.

Ondanks haar jonge carrière – LAKSHMI debuteerde in 2017 met haar zelf getitelde debuutalbum en in 2018 verscheen haar tweede album SIREN – heeft ze al twee theatertours op haar naam staan. Momenteel tourt ze met haar nieuwe voorstelling ‘Huidhonger’.
langs de theaters en poppodia.

Dit jaar brak ze voor het grote publiek door met haar deelname aan het tv-programma ‘Wie is de Mol?’ en bracht ze haar single EMPTY uit met videoclip waarin ze medewerking kreeg van topontwerpers zoals Ronald van der Kemp. De song kreeg bovendien een sync in de CBS serie “Charmed”. Daarnaast richtte Lakshmi haar eigen fanplatform “Only for The Wicked” op en bracht ze het nummer “Grow with you” uit wat ze samen schreef met Kensington zanger Eloi Youssef.

Verder stond ze dit jaar ook nog met interviews, in de LINDA, Trouw en NRC.
Ook is ze mede het gezicht van de “Mooier dan ooit” campagne voor het nieuwe culturele seizoen en deed ze onlangs een TedTalk.

The story so far short
LAKSHMI is artiest, songwriter en theatermaker. Ze debuteerde in 2017 met het naar haarzelf genoemde debuutalbum, een jaar later gevolgd door het album ‘Siren’. Dit jaar brak ze door bij het grote publiek door haar deelname aan het tv-programma Wie Is De Mol? Ze bracht haar single ‘Empty’ uit incl. een videoclip waaraan o.a. topontwerper Ronald van der Kemp zijn medewerking aan verleende. Ook werd de song gebruikt voor de CBS-serie ‘Charmed’.

LAKSHMI stond in het najaar van 2022 in 27 theaters met haar voorstelling Droom en werkt aan haar derde album, met zoals ze het zelf noemt Pop Noir, dat zal worden geproduceerd door Dries Bijlsma (Typhoon/Bløf) en LudoWic (Wende/Sevdaliza).

Boek LAKSHMI

Telefoon: +31 (0)6 19 890 805
Management: casper@twistagency.nl
Boekingen: boekingen@twistagency.nl