Foto: Elza Jo

Bio Eva van Manen

Eva is zangeres, songwriter en de producer van haar eigen muziek. Haar debuutalbum Politiek & Liefde staat vol gruizige drum samples en warme Rhodes. In haar prachtige Nederlandstalige popnummers met elektronische invloeden en een hiphoprandje zoekt Eva het raakvalk tussen politiek en liefde op.

Met haar achtergrond als componist in het theater (voor o.a. Spinvis en Huub van der Lubbe) wist ze hoe ze deze plaat wilde componeren en produceren. Als een lange autorit waarbij je mee gaat in haar gedachtes. Vanaf een eiland van synthesizers en electronica gaat Eva op zoek naar een nieuwe invulling van de wereld om ons heen. Politiek & Liefde gaat over vrouw zijn, over hoe je te verhouden tot de samenleving van nu, over zwijgen en trouw zijn.

De afgelopen jaren heeft Eva veel gereisd. Ze werkte in Caïro, speelde in verschillende clubs in New York City (USA) en op het Theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte). Eva verzorgde voorprogramma’s van o.a. Jessie Ware, Lucky Fonz III en Aafke Romeijn. Dat ze een veelzijdige artiest is laat zij zien door dit najaar op tour te gaan met Popronde en aansluitend in het voorjaar van 2020 van start te gaan met haar eigen theatertour.

Boek Eva van Manen