Bio Brainpower

De reputatie van de tweetalige pionier Brainpower spreekt voor zich: een uniek kwaliteitsmerk van een toegewijd artiest die tijdens zijn carrière meerdere gouden en platina platen ontving en vele awards won (oa: MTV Europe: Best Dutch Act, 4 x TMF Award, 2 x  MOBO, Edison, Zilveren Harp en de State Lifetime Achievement Award). 

Bovendien was hij de eerste Nederlandstalige solo Hip Hop Artiest die nummer 1 hits scoorde in Nederland en België en heeft hij tientallen chart notities op zijn naam staan. 
lees meer...


Brainpower heeft de lange weg vanuit de ‘underground’ naar de mainstream afgelegd en uiteindelijk met Hip Hop in Nederland gedaan wat supergroep Doe Maar hier ooit met reggae deed: Hij heeft het genre hier op geheel eigen, authentieke wijze groot en breed geaccepteerd gemaakt. Zijn klassiekers staan in de geheugens van meerdere generaties gegrift.

Met oa 6 x Lowlands, 5 x Noorderslag, 2 x Pinkpop, plus totaal ruim drieduizend shows in binnen- en buitenland en een MOBO Award voor Beste Live act Nationaal op zijn naam is Brainpower meer dan alleen een rapper. Hij is een muzikant, een verhalenverteller, een begenadigd performer en een ijzersterke, zeer ervaren live artiest. Een artiest die zowel live als in de studio blijft groeien.

Na ruim 1 miljoen platen verkocht te hebben verscheen in 2015 zijn Engelstalige album, getiteld ‘Determination’, dat wereldwijd zeer goed ontvangen is. Een tour van 75 data volgde.

Voor de single ‘Troubled Soul’ is, in samenwerking met WeMakeVR, ook één van de eerste Virtual Reality muziek videoclips ooit geproduceerd. (De WeShareVR app om deze clip te bekijken is gratis verkrijgbaar in de App Store).

Vorig jaar verscheen ook zijn album ‘Even Stil’, naar de gelijknamige hit met Bløf vernoemd,  opnieuw. Dit keer in een Deluxe Edition dubbel CD versie van Universal Music; Brainpower is hiermee de eerste Nederlandse rap artiest die in deze serie zit, tussen grote namen als Bob Marley, Nirvana en Public Enemy.

Momenteel werkt hij aan nieuwe muziek – zowel in de Nederlandse als in de Engelse taal. 

Naast gepassioneerd artiest is Brainpower tevens platina songwriter (voor andere artiesten en projecten in binnen en buitenland) en is hij doctorandus in de Communicatiewetenschap. Zijn teksten zijn in meerdere schoolboeken opgenomen als lesmateriaal en worden in ruim 20 boeken geciteerd. 

Bovendien is hij werkzaam als vertaler. In 2015 vertaalde hij Othello in rijmvorm. Dit stuk werd 70 keer gespeeld door een sterke cast (Kenneth Herdigein, Thomas de Bres, Lucretia vd Vloot e.v.a) en kreeg lovende recensies. Dit jaar vertaalt hij Hamlet in rijmvorm en dat stuk zal wederom 70 keer gespeeld worden. 

Daarbij is hij een veelgevraagd spreker voor Masterclasses en workshops.

Boek Brainpower