Barry Hay + JB Meijers

Bio Barry Hay + JB Meijers

Wat krijg je als twee van de grootste talenten uit de Nederpop hun krachten bundelen? Als die gezworen kameraden frank en vrij hun gang kunnen gaan en hun favoriete songs op geheel eigen wijze spelen? Als de boezemvrienden elkaar uitdagen en daardoor boven zichzelf uitstijgen? Het antwoord op deze vraag vind je op hun aankomende album ‘For You Baby’.

Barry Hay kennen we natuurlijk van Golden Earring. JB was producer en gitarist van o.a De Dijk en Acda en de Munnink. Daarnaast schreef hij samen met Ilse DeLange ‘Calm After The Storm’ en tourde hij met de Common Linnets heel Europa door.

Barry en JB kennen elkaar al langer, maar toen Barry in 2017 meewerkte aan Ilse DeLange’s tv-programma ‘Ilse’s Veranda’ raakten ze bevriend. Na hun akoestische uitvoering van ‘Radar Love’ bij De Wereld Draait Door ontstond er een echte klik tussen de twee. Toen Barry voorgelegd werd om een album vol duetten op te laten nemen zei hij; ‘Prima, maar dan wil ik het wel samen met JB doen!’.

Het originele idee was dat Barry samen met veel andere grote sterren een album op zou nemen bij JB in de studio. Echter was de sfeer tussen de twee zo goed dat ze besloten het gehele album samen te maken! Het album is een verzameling van hun favoriete nummers van bekende artiesten, waar een geheel eigen draai aan gegeven is.

In hun eigen woorden betekent dit project meer dan alleen muziek; ‘het is een ode aan onze vriendschap’

Boek Barry Hay + JB Meijers

Telefoon: 06-19 890 805
Boekingen: boekingen@twistagency.nl