Bio Drummakid

Yaw (Eddy) Addai, geboren op 17 oktober 1991, ook wel bekend als Drummakid, had altijd een grote liefde voor muziek. Dit begon al op vroege leeftijd door te luisteren naar traditionele West-Afrikaanse muziek. Opgroeiend in een Ghanese familie was muziek altijd al een uitlaatklep.

Bij hem thuis was er maar één computer, die op de kamer van zijn grotere broer (Nana Yaw)stond. Toen Drummakid 10 jaar was, sloop hij af en toe de kamer van zijn broer in om met de computer te spelen, waarop hij het programma FL-studio ontdekte. Hij begon via dat programma te experimenteren met het maken van muziek. Toen hij 14 jaar oud was ging hij samen met zijn oudere broer (Ebenezer) muziek maken in de kerk. Daar ontwikkelde hij zijn passie voor drummen.
lees meer...

Toen hij van school af ging, begon hij samen met zijn ‘KRU’ een eigen band, genaamd The Xperience heette. Kort daarna speelde Drummakid met verschillende artiesten uit de Nederlandse muziek-scene, zoals Berget Lewis, Jennie Lena, Seeka, Zwart Licht XL en vele anderen. Tijdens het spelen met Seeka had hij de behoefte om meer dan alleen een begeleidende drummer te zijn. Hij wilde zich via muziek nadrukkelijker en authentieker uiten. Vanaf dat moment begon hij met het produceren van zijn eigen muziek geïnspireerd door Kanye West, Pharrel, Teddy Riley, Dr. Dre en anderen.

Boek Drummakid